Documenten & Zijdemarkt - Reisverslag uit Peking, China van Dick, Hinke, Senna & Stijn Schilstra - WaarBenJij.nu Documenten & Zijdemarkt - Reisverslag uit Peking, China van Dick, Hinke, Senna & Stijn Schilstra - WaarBenJij.nu

Documenten & Zijdemarkt

Door: Familie Schilstra

Blijf op de hoogte en volg Dick, Hinke, Senna & Stijn

16 November 2011 | China, Peking

Zoals gisteren al verteld zaten er dus in 3 notariële akten van ons fouten. Vandaag de gids nog eens gevraagd wat er dan fout was. Wat blijkt, sinds een maand moeten een aantal akten volgens een nieuw format worden opgemaakt en dat had de notaris dus niet gedaan maar volgens het oude format.
Tsja,...je moet het maar weten.
Vannacht om 0.00 uur kwamen de nieuwe documenten per koerier aan in het hotel bij onze gids en deze stond dus al om 7.15 uur klaar in de lobby om samen met Dick de legalisaties te doen.

Dat was toch iets eenvoudiger voorgesteld dan in de praktijk gaat. Eénmaal aangekomen bij het ministerie van buitenlandse zaken werd verteld dat de documenten in orde waren maar dat het 2 dagen kost om ze te legaliseren. Dat was een beetje tegen het zere been van Grace want dat betekent dat gecombineerd met de 5 dagen die de Nederlandse ambassade nodig heeft we dus de boel niet af hebben voor vertrek volgende week woensdag.
Afijn Grace heeft een paar telefoontjes gepleegd naar haar baas, die weer de Nederlandse ambassade belde, die weer het ministerie formeel verzocht het vandaag te doen. Dat truukje heeft gewerkt want de ambtenaar stemde uiteindelijk toe.
Eind van het verhaal is dat vanmiddag om 16.30 uur de documenten door buitenlandse zaken zijn gelegaliseerd en dat Grace morgenochtend vroeg naar de ambassade kan voor de laatste zegels etc.
Het is fijn om te weten dat de Nederlandse consul heeft verzekerd dat het allemaal op tijd klaar zal zijn. Hiep Hiep Hoera!!

Dus Dick is vanaf Buitenlandse zaken terug gegaan met Grace met de taxi waarvan de chauffeur de naam Jen Son Button moet hebben gehad want hij ging met een behoorlijke vaart en ware doodsverachting door het verkeer heen. Links en rechts inhalen, dan weer vol op de rem om daarna weer flink door te pakken. Dat alles met de telefoon in één hand dus het gebeurde volledig veilig.
Wat hebben we verder vandaag gedaan, welnu Dick wilde graag naar de Zijdemarkt om wat kleding en andere dingen te kopen. We zijn in de taxi gestapt en er naar toegegaan.
Het was een wat korter verblijf dan gepland omdat door de drukte en alle belangstelling de kinderen helemaal het heen en weer kregen, geen succes voor hun dus.
Commercieel hebben we een aardig slagje geslagen ;) maar het was te kort om alles te doen en te bekijken.
We willen de kinderen dit echter niet nogmaals aandoen dus gaat Dick binnenkort even in zijn eentje shoppen.

Vanavond wilden we gaan eten bij Pizza Hut maar wat we dit keer hebben met dit soort ketens weet ik niet maar óf we kunnen ze niet vinden, óf ze worden verbouwd en óf ze ziin gewoon dicht.
Pizza Hut ging dus niet door en het werd het restaurant met de grote gele M.
Voor Ruben en Stijn een feestje uiteraard.

Morgen gaan we naar de Chinese Muur, dat zouden we eigenlijk vandaag hebben gedaan volgens het schema maar door de perikelen met de documenten is dat dus uitgesteld. Hopenlijk zien we dit keer wel wat van de omgeving. Veel minder kan in ieder geval niet want bij de reis naar Stijn zagen we enkel de stenen waarop we liepen door de dichte mist. De weersvoorspellingen zijn wat dat betreft nu gunstiger, koud dat wel maar helder.
We zullen zien.

Voor vandaag is het oogjes dicht en snaveltjes toe.

Tot morgen

• 16 November 2011 - 12:07

Barbara,Martijn,Tim:

Pffff. Wat een gedoe, maar goed dat alles geregeld is.
    Veel plezier op de muur morgen! Warm aankleden!!!

• 16 November 2011 - 15:20

Willemien:

Wouw..... die zijdemarkt. Ik zou er wel eventjes willen zijn. Het is hier vandaag weer prachtig herfstweer. Fijn dat het met de formulieren toch goed gekomen is.
    Een knuffel voor 'de jongetjes'.....

• 16 November 2011 - 18:31

Ernst En Anne Vita :

Wat fijn dat alles toch uiteindelijk goed verloopt. Ruben ziet er goed uit, en de beide broertjes samen ook. Wij hadden Grace ook. Willen jullie haar van ons onze hartelijke groeten doen?
    Succes nog met alles en we wensen jullie een goed uitzicht op de muur. Wij hadden mooi zonnig herfstweer en wat was de muur toen prachtig.
    Hartelijke groet van ons vieren