Adoptionday
Door: Familie Schilstra
Blijf op de hoogte en volg Dick, Hinke, Senna & Stijn
08 November 2011 | China, Zhengzhou
Vandaag stonden namelijk 2 hele belangrijke officiële plichtplegingen op het programma,namelijk de adoptieregistratie en de notariële bekrachtiging hiervan.
Om 9.30 uur stonden we weer in de lobby van het hotel klaar om terug te gaan naar het civil affairs bureau waar de adoptieregistratie werd afgerond. In vergelijking met de procedure bij Senna en Stijn had het dit keer niet veel om het lijf.
We waren snel weer klaar nadat we samen met de Spaanse echtparen die er gisteren ook waren het beroemde rode boekje in ontvangst hebben genomen.
Met dit boekje en bijbehorende verklaring is de adoptie een feit en kunnen we in Beijing straks een inreisvisum voor Ruben regelen.
Aansluitend gingen we op weg naar de notaris. Eenmaal daar aangekomen blijkt deze op de 6e etage te zitten, en er is geen lift:(
Jeetje,....de conditie laat ver te wensen over merk je in zo'n situatie.
Bij de notaris heeft onze gids Vivian alle formulieren voor ons ingevuld en hoefden we het alleen maar te controleren. Even samen op de foto nog en vervolgens waren we ook hier klaar en konden we terug naar ons hotel.
Zowel Hinke als ik zijn allebeide niet 100% fit en we doen het dus rustig aan. Na even uitgerust te hebben gaan we wandelen en de "frisse lucht" doet ons goed. Je kunt je afvragen hoe fris die lucht is hoor met al dat verkeer, maar goed....feit is wel dat alle scooters hier verplicht electrisch rijden en daar kan Nederland nog wat van leren zullen we maar zeggen. ;)
Eén nadeel heb je wel met die dingen en dat is dat je ze niet hoort aankomen. Gelukkig is daar binnen het bestaande pakket van eigenschappen een goede oplossing vor gevonden, namelijk de claxon en die wordt dan ook heel veel gebruikt!
Aan het einde van de middag zijn we nog even naar de Wallmart gegaan. Dat is een supermarkt/warenhuis dat hier op 15 tot 20 minuten lopen vanaf ligt. Dan is toch weer leuk een fastfood keten tegen te komen met een voor mij bekende naam ;)
Nee.....niet de McD.
's Avonds hebben we in het Italiaans restaurant van het hotel gegeten, een pizza voor ons en een spaghetti voor Ruben.
Meneer liet het zich lekker smaken en hij kan ook al aardig zelf eten. Sterker nog hij wil zelf eten!!
Ruben is wat meer aan het ontdooien vandaag. Hij laat regelmatig een paar lachjes zien en aan een high five spelletje doet hij vrolijk mee.
Hij is zijn nieuwe wereldje echt aan het ontdekken en wil alles pakken en bekijken, wijst van alles aan en is helemaal in zijn nopjes als hij op de ballustrade kan zitten van de hotelkamer om naar buiten te kijken.
Morgen hebben we een vrije dag en had Dick gepland om naar Anyang te reizen samen met de gids om een bezoek te brengen aan het kindertehuis. Echter het gebrek aan fitheid en een praktische reden heeft ons anders doen besluiten. We hebben het e-mailadres van het tehuis en kunnen ze altijd benaderen.
Nu gaan we morgen lekker rustig aan doen en gaan we waarschijnlijk zwemmen in het hotel en wandelen in een nabijgelegen park.
We willen iedereen hartelijk bedanken voor alle leuke en lieve berichtjes die we mogen krijgen op ons weblog of de mail. We waarderen het enorm!
See you tomorrow!!
08 November 2011 - 13:54
Fam Brummelman:
Als de stress maar een beetje wegvalt komt slapen vanzelf weer. Een fijne dag morgen en hopenlijk voelen jullie je snel weer topfit.
Liefs Jacqueline
ps Fijn om mee te mogen genieten -
08 November 2011 - 14:29
Barbara,Martijn,tim:
Gefeliciteerd! Alles is officieel.
Tijd om te gaan genieten en de focus op het gezin te leggen.
Vervelend dat jullie niet topfit zijn. Die "verse" groenten in ieder geval maar links laten liggen dan....hahahahahaah!
We genieten van de foto's de verhalen. Keep writing!
Groetjes van Tim aan Stijn! -
08 November 2011 - 15:22
Senna En Opa En Oma :
Hallo Pap en Mam Stijn en Ruben
Wat heb ik er toch een leuk broertje bij gekregen.
Met mij gaat het goed, opa en oma bezoeken mij regelmatig. He He ik ben nu de
grote zus. Wat zijn we toch een mooi stel met ons drieen he. Ik zie nu al uit naar
jullie thuiskomst op woensdag 23 nov.a.s.
Het is hier nu bijna 16.00 uur, bij jullie is het al 23.30 uur, jullie liggen nu lekker te
slapen. Ik wens jullie, mede namens opa en oma een spoedige beterschap, en hopenlijk
zie ik jullie binnenkort op skype.
kusjes van Senna, en lieve groeten van Oma en Opa. -
08 November 2011 - 15:55
Pascal&Debby:
Dan kunnen we jullie nu echt feliciteren met jullie mooie zoon.
We zijn erg benieuwd.
Fijn om te lezen dat Ruben al zo goed reageerd.
Groetjes, de buren -
08 November 2011 - 17:58
Nathalie En Co:
Lieve familie,
ook al zijn we elkaar door omstandigheden wat uit het oog verloren uit ons hart zijn jullie overduidelijk nooit verdwenen. Ik ben iedere keer ontroerd door jullie berichten en de prachtige foto's van jullie mannekes. Ook het berichtje van oma en opa namens Senna vind ik erg ontroerend. Senna kan ongetwijfeld rekenen op twee broertjes die haar op handen zullen dragen, nu en in de toekomst.
Hopelijk zijn jullie snel fit genoeg om nog het een en ander te ondernemen. En anders, ach genieten van jullie mannekes zal al bijzonder genoeg zijn.
Blijf vooral veel updates plaatsen, we genieten hier enorm van.
Groetjes uit Oldenzaal maar weer,
Berny, Nathalie, Ayleen, Yindi en Bing. -
08 November 2011 - 19:16
Janneke En Jurjen:
Gefeliciteerd met jullie Ruben. Wat heerlijk om mee te kunnen lezen. Geniet morgen van jullie vrije dag, samen met jullie jongens. Hopelijk voelen jullie je snel weer wat fitter.
Groeten Jurjen en janneke Diego en Lijing -
08 November 2011 - 20:40
Els Van Der Meer:
Hoi allemaal,
Wat super leuk om op deze manier met jullie mee te genieten! Wat een prachtig mannetje, eh sorry... prachtige mannetjes! Veel beterschap voor jullie en geniet nog van dit heel bijzondere verblijf in China.
Groetjes van ons allen,
Henno Els Sanne Ilsa Timme -
09 November 2011 - 13:07
Familie Arts:
Wat een lekker mannetje GEFELICITEERD en geniet!!
Gr Erik, Monique, Jade en Alex -
10 November 2011 - 18:37
Lenneke:
Hoi Hink, Dick, Senna, Ruben en Stijn,
Wij zijn net terug van New York waar Bart de marathon heeft gelopen. Thuis komend lees ik toch lekker jullie verslagen. Wat een bijzonder moment. Lekker genieten van elkaar.
Liefs Lenneke Bart en Stan