De Lama Tempel
Door: Familie Schilstra
Blijf op de hoogte en volg Dick, Hinke, Senna & Stijn
14 November 2011 | China, Peking
Wat een mooi medium is dit toch en het deed ons erg goed te zien hoe goed ze het doet in onze afwezigheid.
Vanmorgen hebben we allemaal even lekker kunnen uitslapen. Beide kinderen hebben lekker doorgeslapen dus dat hielp ook wel mee en het was ook wel weer even nodig voor ons.
We waren dan ook bijna te laat voor het ontbijt maar het is helemaal goed gekomen.
Na het ontbijt hebben we de boel bij elkaar gezocht en zijn we op pad gegaan richting de Lama Tempel, dit is de grootste en meest imposante tempel van het Tibetaanse Boedisme in de stad volgens de boekjes en dat wilde we natuurlijk wel even zelf gaan beoordelen.
We hebben de stoute schoenen aangetrokken en hebben de metro genomen, een heel nieuwe ervaring voor ons in deze stad.
Mooi is om te merken dat als je met kleine kinderen reist iedereen voor je opstaat en ook de oude van dagen worden zitplaatsten aangeboden.
5 stations verder kunnen we uitstappen en zijn we aangekomen bij de Lama Tempel. Er heerst een drukte van belang en er klink serene muziek op de achtergrond.
Als we binnenlopen overkomt je een bepaalde rust in deze drukke stad. Je hebt niet in de gaten dat al het verkeer gewoon buiten de muren om je heen raast, het is er heel rustig.
De ene mooie tempel na de andere krijgen we te zien en in die tempels staan allemaal verschillende Boeda beelden waar de mensen die hier komen voor bidden en wierook voor branden. De geur van wierook is dan ook alles overheersend, kan ook niet anders want de monnikken gooien in de verschillende vuren hele bossen wierooksticks :)
We hebben hier een poosje rondgelopen maar toen trokken de jonge mannen het niet meer en zijn we weer terug gegaan naar het hotel, dit keer met de taxi.
Al met al hadden we een mooie dag met mooi weer er bij.
's Avonds hebben we weer met de familie Klaver bij het Roast Duck restaurant gegeten wat wederom in de smaak viel al heeft het wel z'n werking bij Hinke helaas.
Morgen moeten we even in de ochtend in het hotel blijven want Grace is vandaag met onze documenten naar het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken geweest voor de eerste legalisaties en ze komt morgen doorgeven of alles gelukt is en ze op weg kan naar de Nederlandse Ambassade.
We weten het nog niet helemaal zeker maar als we dit hebben gehad willen we proberen naar de Zijde markt te gaan, even onze commerciële vaardigheden oppoetsen.
Groetjes uit Beijing!!
14 November 2011 - 13:37
Barbara,Martijn,tim:
Mooie zonnige foto's jongens!
We zien jullie genieten, heerlijk. Wij willen ook!!!!! Hanahaha!
Mooi hè, met de metro, zeker omdat er geregeld liften missen of niet functioneren....
Handig hè met de buggy!
Succes morgen met afdingen en inkopen. Hopelijk hebben de boys er ook zin in!
Groetjes uit een koud maar zonnig en droog Holland. -
14 November 2011 - 13:47
Fam Wiersum:
Hoi lieve familie,
Een beetje laat maar toch..
Van harte gefeliciteerd met jullie zoon - jullie 3e wonder !!
Geniet nog van jullie tijd in China - wat is het leuk om alles weer te zien en lezen.
groetjes Luit, Bridget, Jian en Yuan
14 November 2011 - 15:05
Theo Susan En Don:
Mooie foto's en wij willen ook hoor haha
Skype is mooi hè,fijn om mee te lezen dat het wat beter met jullie gaat.
Groetjes uit een zonnig Nederland
14 November 2011 - 15:18
Harco*Rosali*Claudia:
Hallo lieve familie!
Wat heerlijk om 'contact'te hebben gehad met Senna. Voor ieder goed om elkaar te zien en wat een fijne gedachte dat ze het goed heeft ook al zullen jullie haar erg missen.
Voor jullie nieuwe ervaringen opgedaan met het reizen met de metro. Leuk hoor dat jullie de weg hiernaar toe ook gevonden hebben en dat ook nog wel met zulk lekker weer bij de Lama Tempel. Ziet er weer heel erg mooi uit op de foto's hoor.
Voor morgen dus ook weer genoeg plannen. Hopen dat de eerste legalisaties goed zijn gegaan en dat alles mooi en op tijd geregeld zal zijn.
Hartelijke groetjes,
Harco * Rosali * Claudia -
14 November 2011 - 21:14
De Wageningers:
Hallo Dick en Hinke, en Senna en Stijn natuurlijk,
Van harte met jullie kleine man Ruben! Mooie naam!
Wat een prachtige foto's en herkenbare plekjes :-)!
Geniet van elkaar en succes met die 11 dagen Beijing...
Grtjs, Han, Letja, Tjen en Anne-May