De aftrap van een nieuw avontuur!! - Reisverslag uit Elst, Nederland van Dick, Hinke, Senna & Stijn Schilstra - WaarBenJij.nu De aftrap van een nieuw avontuur!! - Reisverslag uit Elst, Nederland van Dick, Hinke, Senna & Stijn Schilstra - WaarBenJij.nu

De aftrap van een nieuw avontuur!!

Door: Dick Schilstra

Blijf op de hoogte en volg Dick, Hinke, Senna & Stijn

14 Juli 2010 | Nederland, Elst

Ja, jullie lezen het goed, we gaan een nieuw avontuur beginnen, een nieuw adoptie avontuur wel te verstaan.
Het afgelopen jaar hebben we hier goed over nagedacht en zijn tot de conclusie gekomen dat er in ons hart en huis voldoende ruimte is voor een broertje of zusje voor Senna en Stijn.
Het is op 2 weken na, een jaar geleden dat we Stijn in onze armen hebben gesloten. Voor de wet mag je pas weer opnieuw beginnen als je kindje minstens een jaar thuis is. Die tijd is dus nu aangebroken.

Wat betekent dit nu in de praktijk op korte termijn:

1. We moeten een nieuw BKA nummer aanvragen bij Stichting Adoptievoorzieningen

2. We moeten weer een gezinsonderzoek ondergaan door de Raad voor de Kinderbescherming voor het verkrijgen van de Beginseltoestemming.

3. Na verkrijging van de Beginseltoestemming kunnen we op intake bij onze vergunninghouder Stichting Kind & Toekomst.

Vandaag hebben we de aanvraag ingediend bij Stichting Adoptievoorzieningen. Toch weer een heel bijzonder moment. Het zal wederom een heel enerverende tijd worden met veel wachten, frustraties en regelwerk maar uiteindelijk ook met heel veel voldoening.

Aangezien we voor een Special Needs procedure gaan kunnen we niks zeggen over hoe lang we moeten wachten deze keer. We hebben reden om aan te nemen dat het realistisch is te verwachten dat we ergens in de loop van de 2e helft van volgend jaar weer opnieuw papa en mama zullen worden. Maar je weet het...resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van onze avonturen. O ja, het verslag van onze reis naar Stijn kunnen jullie terugvinden aan de linkerkant van deze pagina onder het kopje "Mijn andere reizen"
maar je kunt ook de volgende link aanklikken.

• 14 Juli 2010 - 17:38

Wim En Marjan:

Beste Dick en Hinke, Heel veel succes in deze 3e procedure. Jullie weten inmiddels wel wat wachten is, maar je weet ook waar je het voor doet. Hopelijk gaat het allemaal vlot en krijgen Senna en Stijn volgend jaar een broertje of zusje. Hartelijke groeten van,
    Wim, Marjan, Jacintha & Jorinde

• 14 Juli 2010 - 17:56

Angelique:

Hartstikke leuk! Dus dat wordt weer spannend de komende tijd in huize Schilstra. :-) Heel veel succes met de hele procedure!

Groetjes, Angelique

• 14 Juli 2010 - 18:19

Fam. Kroon:

Geweldig nieuws.
    Heel veel plezier en succes op reis naar dit nieuwe chinese wonder !!!!

Groetjes
    Hansjürgen, Sonja en Ligang

• 14 Juli 2010 - 18:54

Henny En Jan:

Heel leuk nieuws! Veel succes en geduld en dat jullie droom maar snel mag uitkomen.

• 14 Juli 2010 - 18:56

Harco*Rosali*Claudia:

Hallo lieve familie!

Wat gaat de tijd toch snel. Alweer een jaar geleden dat jullie Stijn in jullie armen mochten sluiten. Wij wisten al van jullie wens en nu is dan het moment aangebroken dat jullie echt de stap weer mogen zetten. Ontzettend spannend en we leven erg met jullie mee en de weg die jullie mogen bewandelen. Misschien wel samen....?

Lieve groetjes,
    Harco * Rosali * Claudia

• 17 Juli 2010 - 11:56

Willes:

Wat een fantastisch nieuws dat er straks nog een Chinees wondertje in jullie gezin mag komen. We zullen jullie volgen op jullie 3e grote reis. We hopen dat het allemaal voorspoedig mag gaan. Heel veel succes.

Robert, Wilma,
    Elin, Yuna & Qing
    www.overdemuur.nl

• 25 Juli 2010 - 13:02

Pap:

In de oase de mail gelezen en de foto's bekeken. Een mooi plan en de lieve groeten uit Leusden

• 25 Juli 2010 - 16:04

Agnes:

Hoi
    Wat een mooi nieuws zeg. Heel veel geduld , succes toegewenst met de nodige stress momenten die er weer gaan komen .Maar je weet waar je het voor doet he, weer zo'n prachtig kindje in jullie armen te mogen sluiten .Groetjes Agnes,Wim,Laurens,Rosa-Lin en Anne-Mei

• 27 Mei 2011 - 18:07

Barbara,Martijn,Tim:

Leuk om mee te kunnen lezen, groetjes uit de Schuytgraaf!
    Dat vraagt natuurlijk wel om een play-date, zo dicht bij elkaar.....

Barbara Vermeij