Van LOA naar SOA naar TA... - Reisverslag uit Elst, Nederland van Dick, Hinke, Senna & Stijn Schilstra - WaarBenJij.nu Van LOA naar SOA naar TA... - Reisverslag uit Elst, Nederland van Dick, Hinke, Senna & Stijn Schilstra - WaarBenJij.nu

Van LOA naar SOA naar TA...

Door: Dick Schilstra

Blijf op de hoogte en volg Dick, Hinke, Senna & Stijn

30 September 2011 | Nederland, Elst

Tsja, we weten het.....het is een afkortingenparade in adoptieland.
Even proberen wat duidelijkheid te verschaffen want deze week hebben we namelijk ook de volgende afkorting in het traject binnengekregen.

We begonnen met de LOA, ofwel de Letter Of seeking confirmation from Adopter.
Dit document wordt na het voorstel vanuit China verstuurd en is na ondertekening door ons een formele bevestiging van onze wil om Ruben te adopteren.

Daarna komt de SOA. Dat is geen ziekte zoals je in eerste instantie zult denken maar de Statement Of Approval. Dit document komt niet uit China maar uit Den Haag van het Ministerie van Justitie. Dit document is de feitelijke toestemming van onze minister van Justitie om Ruben te adopteren.
Dit document hebben we nu ook ontvangen en dit moeten we gaan legaliseren middels een rondje Den Haag.
We kunnen ook de visa gaan aanvragen in dezelfde rit dus dit rondje gaat Dick aankomende woensdag doen.

Nu is het nog wachten op de TA. Dit is de zogenaamde Travel Approval dat vanuit China naar de vergunninghouder wordt gestuurd. Dit is de uitnodiging van de Chinese overheid om naar China te komen voor de adoptieprocedure.
Zodra deze binnen is wordt de reis definitief geboekt en gaan we naar China.
We hopen in dat licht binnenkort de zogenaamde proformanota van het reisburo te ontvangen. Hier staat een voorlopige reisdatum in namelijk.
Hiermee hebben we een beter gevoel wanneer de reis daadwerkelijk zal plaatsvinden.

Het treintje rijd gestaag verder.

Groetjes!!

• 01 Oktober 2011 - 06:39

Susan:

Heerlijk toch dat de trein weer loopt naar Ruben hopelijk komt de TA heel erg snel !!!

• 04 Oktober 2011 - 02:51

Betty:

Hi,

Ik denk dat we samen gaan reizen, onze LOA was er iets eerder, visum mag ook gehaald/besteld.
    Wij duimen ook voor afreizen in November maar vrezen dat het zomaar ook later kan worden....

1 November of vlak daarna lijkt ons prima, onze kleine vriend van 7 gaat mee!

Adoptie verlof aanvraag is nog even "on hold"

Groet,

Betty

• 04 Oktober 2011 - 18:03

Janneke En Jurjen:

spannend hoor. Hopelijk kunnen jullie binnenkort afreizen. Gaan jullie zaterdag nog wel naar de reunie?

Groetjes janneke Bolks