En toen was er nog die beginseltoestemming.
Door: Dick Schilstra
Blijf op de hoogte en volg Dick, Hinke, Senna & Stijn
15 April 2009 | Nederland, Elst
Een voorbeeld hiervan is de beginseltoestemming ofwel de toestemming van de minister van Justitie om te mogen adopteren. Na het opstarten van de 2e procedure in 2006 wordt er een beginseltoestemming afgegeven die gedurende een periode van 3 jaar geldig is. je snap te het wel, deze geldigheidsduur loopt dus al snel af en dat betekent dat de toestemming verlengt moest worden. Ook hiervoor is in dezelfde sessie van de Raad voor de Kinderbescherming van een aantal weken geleden onderzoek gedaan. Uiteraard hebben we de toestemming kunnen verlengen en dit keer voor een periode van 4 jaar.
Maar daar eindigt het verhaaltje nog niet. Ons officiële adoptiedossier met daarin de originele/oorspronkelijk afgegeven beginseltoestemming ligt gelegaliseerd en wel in China. Dit betekend dat de verlengde beginseltoestemming ook weer gelegaliseerd moet worden in Den Haag.
Dick is gisteren dus weer richting Den Haag vertrokken om het zogenaamde Rondje Den Haag te gaan doen. Dit houdt concreet in:
1. Langs gaan bij het Ministerie van Justitie om de toestemming te legaliseren.
2. Langs gaan bij het ministerie van Buitenlandse zaken om de handtekening van de ambtenaar van Justitie te legaliseren.
3. Langs gaan bij de Chinese Ambassade om de handtekening van de ambtenaar van Buza te legaliseren.
Gelukkig hoefde we niet eerst naar de notaris en de rechtbank dit keer, dit moest bij het originele dossier wel namelijk.
Na een enerverende ochtend ligt de toestemming dus nu op de Chinese ambassade te wachten op de benodigde verklaringen. Vrijdagmorgen kunnen we het gaan afhalen en richting onze vergunninghouder sturen. Voorlopig zijn we dan weer even klaar met de procedures (totdat we een voorstel krijgen uiteraard....;))
16 April 2009 - 11:40
Harco*Rosali*Claudia:
Hallo lieve familie,
Nou, die hobbel hebben jullie gelukkig ook weer genomen. Fijn dat de BT voortaan 4 jaar geldig is. Dat scheelt ook weer. We hopen dat jullie morgen een fijne dag in Den Haag hebben en dat alle stukken vlot naar jullie vergunninghouder zullen gaan, zodat de volgende stap weer gemaakt zal kunnen worden. Positieve berichten in ieder geval!!
Harco * Rosali * Claudia -
16 April 2009 - 18:28
Monique:
Fijn om zo jullie "reis 'te kunnen volgen.Wij zelf staan aan het begin van de adoptieprocedure en overwegen een SN kindje. Ik heb wel gelezen dat de procedure niet makkelijk is, maar ook wij zijn gelukkig doorzetters en lezen dat het gelukkig niet onmogelijk is.
hopelijk mogen jullie snel voor een bijzonder kind gaan zorgen
30 April 2009 - 19:23
Wendy:
Hoi,
Ook wij hebben onze BT pas moeten verlengen maar het rondje Den Haag hoefde wij niet te doen dit schijnt bij iedere vergunninghouder weer anders te zijn.
Wij hebben WK als vergunninghouder.
Het is in ieder geval allemaal weer een heel gedoe, maar je hebt wel weer even het idee dat je zelf weer wat kunt doen met die lange wachttijden.
Groetjes Wendy (mamma van Chunjun en een lid van 3 aug 06)
09 Februari 2013 - 12:28
Evelein Bemers:
Hallo familie Schilstra,
ik kwam op jullie site terecht na lang zoeken over het legaliseren van de beginseltoestemming.
Ik probeer al sinds 2006 een kindje te adopteren. Die procedure was ik gestart met mijn inmiddels ex-man en heb deze proceduren voortgezet vanaf 2011 alleen. Heb alles weer opnieuw doorlopen. De toestemming om te adopteren hadden we al in 2009 verlengd, maar ook deze toestemming is eind februari al weer verlopen. Inmiddels heb ik de toestemming binnen maar moet het alleen nog legaliseren. Ik probeer te googlen hoe ik dat moet doen. Niets over te vinden. Klopt het dat ik alleen met de verlengde beginseltoestemming het rondje Den Haag moet doen??
Veel succes met de verdere procedure,
groetjes Evelien Bemers